Farma/Fødevarer

Fagerberg kan altid tilbyde flere løsninger på en opgave, afhængigt af kravene til funktion, nøjagtighed, elektriske udgange, overfladeruhed, resistens, materiale, dokumentation, internationale standarder, myndighedskrav m.m. Det sikrer den bedste økonomi i løsningen. Fagerberg er naturligvis certificeret efter DS/EN ISO 9001:2000.
Vi ved, at der kun er én vej frem, hvis man ønsker succes for både sig selv og sine kunder. Og det er at levere en kvalitet, der opfylder kravene - hver gang. Derfor vælger vi kun leverandører med kvalitetsprodukter.

Som leverandør af hygiejnisk procesudstyr konfronteres vi ofte med betegnelserne FDA, USDA, 3A og EHEDG fra såvel kunder som leverandører. Her opridses kort hvad 3A og EHEDG er og navnlig ikke er: Det amerikanske 3A-stempel er en ordning, der alene autoriserer ansøgeren til at påføre 3A-symbolet på udstyr, som efter en evaluering af tegningsmateriale kan siges at opfylde kravene til produktion af Grade A Pasteurized Milk i den pågældende produktkategori, angivet ved kategorinummer under 3A-symbolet. Ansøgeren forpligter sig til at meddele ændringer samt forny registreringen hvert år. 3A er altså ikke en godkendelsesordning og omfatter ikke test af udstyret. Det er således direkte ulovligt at betegne sit produkt 3A-godkendt, ligesom det er imod reglerne at anvende 3A-symbolet uden medfølgende kategoribetegnelse. Det er nemlig ansøgeren og ikke produktet, der modtager autorisation. Bed evt. om kopi af autorisationscertifikatet.

EHEDG står for European Hygienic Equipment Design Group. Det vigtigste at vide herom er, at EHEDG har udviklet og publiceret standardtestmetoder for vurdering af procesudstyrets rengørlighed. Disse testmetoder er den eneste fælles testreference i verden, som producenter og fødevareindustri har til bedømmelse og sammenligning af procesudstyr. De væsentligste standardtest er CIP-test (Clean-In-Place) og SIP-test (Steam-In-Place). Ved hjælp af disse test, der udføres for industrien på et antal autoriserede laboratorier i Europa, kan det bestemmes, hvorvidt et produkt er henholdsvis rengørligt (CIP) og/eller dampsteriliserbart (SIP). Særligt CIP-testen har vundet udbredelse og regnes for et ”must” i fødevareindustrien. Består produktet CIP-testen, kan producenten ansøge om tilladelse til at anvende EHEDG-stemplet på det pågældende produkt, med angivelse af oprindelig godkendelsesmåned og -år. Ordningen er relativt ny og giver fortsat anledning til misforståelser. Bed evt. om kopi af certifikat samt testrapport.

Vælg en kategori og se produkter der passer til jeres branche

Ventiler

Instrumenter

Analyse

Produktsøgning

Forespørgsel

Jeg er interesseret i...  *
Kontakt mig...  *
Firma og kontaktperson  *
E-mail  *
Telefonnummer  *
Yderligere oplysninger